Friday, September 25, 2009

KolumnisSemasa: DAP Sepak Punggung Pemimpin Pas Lagi

Pemimpin DAP telah menuduh pemimpin Pas dengan tuduhan yang pedas dan kurang ajar. Masaalahnya, pemimpin DAP yang menuduh pemimpin Pas masih 'budak hingusan', 'budak mentah' dan 'nobody' jika dibandingkan dengan pemimpin Pas tersebut.Sekurang-kurangnya, pemimpin Pas tersebut telah lama di dalam politik dan organisasi parti Pas itu tapi cuba kita bayangkan seorang 'budak hingusan' DAP memperbodohkan seorang pemimpin Pas yang veteran.

Apakah reaksi kita?

Dan yang menimbulkan persoalannya ialah,

Apakah ahli-ahli parti Pas akan berdiam diri dan melihat sahaja pemimpin mereka diperkotak-katik dan dicoreng muka beliau oleh pemimpin 'langkah mayatku dulu' DAP?

Apakah penyokong-penyokong parti Pas masih tidak sedar bahawa DAP dan Pas ibarat air dan minyak yang tidak mungkin akan dapat berasional dan berkompromi di antara satu sama yang lain?

"Wakil rakyat Petaling Jaya Utara, Tony Pua juga menuduh exco kerajaan Selangor Datuk Dr Hasan Ali, juga pesuruhjaya Pas negeri, sebagai seorang yang "hipokrit" dan "mahu berlagak wira" kerana mengkritik Selcat secara terbuka.

Beliau, yang juga ketua publisiti DAP, berkata saranan Pas itu bukan sahaja bertentangan dengan asas kewujudan jawatankuasa khas DUN Selangor itu tetapi juga semangat kerajaan Pakatan Rakyat yang mengutamakan "kebertanggungjawaban dan ketelusan." - MalaysiaKini

Penulis tidak pasti tapi jika berdasarkan perhubungan politik di antara DAP dan Pas, ahli-ahli Pas dan pemimpin-pemimpin Pas tidak ada merasa apa-apa dan membiarkan sahaja pemimpin Pas yang lain diperbodoh dan dimalukan dengan sengaja oleh pemimpin-pemimpin DAP!

Penulis juga percaya bahawa web pro-Pas dan blog-blog pro-Pas tidak akan menyentuh langsung isu ' menjatuhkan maruah pemimpin parti Pas' itu di dalam berita dan laporan mereka.

Maksudnya, web dan blog-blog tersebut turut tidak kisah apabila pemimpin mereka dimalu dan diperbodohkan oleh pemimpin 'hingusan' DAP.

Tahniah parti Pas!!

No comments: